Diensten
Osteopathie voor dieren
Osteopathie is een manuele, met de handen
uitgevoerde, behandelmethode die is gebaseerd op principes uit de anatomie, osteologie, neurologie en fysiologie.
Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaalbenadering van het individu. Er wordt onderzoek gedaan naar o.a. het bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren en pezen), het visceraalsysteem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel) en het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen en hersenvochtcirculatie).
Uitgangspunt hierbij is dat het lichaam een eenheid is en als één geheel moet kunnen functioneren. De drie genoemde systemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu.
Workshops
De mogelijkheden zijn erg divers. Met bijvoorbeeld een interactieve demo kan ik nieuwe inzichten bieden op het lichaam van het paard.
Met mijn opleiding fysiotherapie en aanvullende nascholingen kan ik fysieke trainingen op en naast het paard verzorgen. Deze zijn gericht op coördinatie, bewegingsgevoel, core-stability en kracht om je houding en zit te verbeteren. Om je paard klachtenvrij te houden na een osteopatische behandeling is het natuurlijk van belang om geen negatieve invloed uit te oefenen tijdens het rijden.
Daarnaast beschik ik over veel theoretische kennis over het bewegingsapparaat van mens en paard. Waar ik regelmatig lezingen over geef.
Wil je weten of ik iets voor jou, je stal of rijvereniging kan betekenen? Neem dan gerust contact op.
Trainingen
Ruitertraining op locatie is individueel of in een groep te volgen. Alle kennis en materiaal is aanwezig om te zorgen dat jij alle aspecten die je nodig hebt tijdens het paardrijden gaat verbeteren. Denk aan coördinatie, bewegingsgevoel, core-stability en kracht.
Of je nu recreatieruiter, wedstrijdruiter en heel fit of wat minder in conditie bent er wordt aandacht besteed aan jouw doelen op je eigen niveau.
Wil je weten of ik iets voor jou, je stal of rijvereniging kan betekenen? Neem dan gerust contact op.
Aankoopbegeleiding
Wanneer je een paard koopt wil je zo veel mogelijk gezondheidsrisico’s uitsluiten. Klinische en/of röntgenologische keuring van een dierenarts is wat mij betreft altijd nodig. Je kunt er tenslotte niet in kijken! Mijn ervaring is echter wel dat er tijdens deze keuring soms weinig aandacht wordt besteed aan de weke delen, de wervelkolom en het bewegingsapparaat m.u.v. de benen.
Wil je graag een specialist mee laten kijken op het gebied van bewegen, spieren/gewrichten en bindweefsel dan ben je hier aan het juiste adres. Vooraf heb je de gelegenheid om te overleggen en filmpjes te sturen, op locatie zie ik het paard graag in alle gangen vrij bewegen voor ik mijn onderzoek begin. Vervolgens wordt het paard van oren tot staart onderzocht op (verhoogde) spierspanning, eventuele blokkades en pijn. Als laatste worden de bevindingen gedeeld met de toekomstige eigenaar. Wanneer je je nieuwe paard ook direct laat behandelen wordt er gelijk een goede start gemaakt om samen een goed team te vormen.